Při hledání hotelu na výlet se nejčastěji řídíme počtem hvězdiček v hotelu. Jak se ukázalo, v Egyptě toto kritérium nefunguje. Při rezervaci hotelu v „zemi pyramid“ je třeba věnovat pozornost některým nuancím. Existuje asi sedm kritérií, která vám mohou pomoci vybrat slušný hotel. Tyto údaje najdete v popisu hotelu a v recenzích hostů.
Podrobnosti najdete v komentářích:

1. Pokud při čtení recenzí vidíte, že rekreanti píší o nedostatku nádobí, znamená to, že s velkou pravděpodobností budete muset počkat, až vám jídlo přinesou v restauraci. To naznačuje, že hotel šetří na počtu talířů. A to rozhodně není pětihvězdičkový hotel.

2. „Všude, kam se podíváte, jsou plasty“. Taková recenze – to je další výzva o šetření na rekreantech. Pokud se bavíme o plastových kelímcích na plážovém baru, tak to je ještě přijatelné, ale pokud se bavíme o plastovém nádobí v hotelové restauraci, tak už to není nikde horší. Existuje také varianta, kdy „plastové kelímky jsou malé velikosti a jsou vyrobeny z měkkého plastu“, pak lze říci, že se jedná o „dno“.

3. Stojí za to věnovat pozornost nápojům v baru. Pokud se v recenzích uvádí, že džus je vyroben z prášku nebo džusů pouze pár druhů a ty v plastových nádobách, pak stojí za zvážení, zda se jedná o dobrý hotel. Jako slušné hotely nabízejí alespoň džusy v krabicích.

4. věnujte pozornost tomu, co je napsáno o ovoci a které z nich se podává v bufetu. Pokud je ovoce málo a není rozlišeno odrůdou, pak hotel šetří peníze. Jedním z nejdražších druhů ovoce v Egyptě jsou jablka. Jahody jsou čtyřikrát levnější než jablka. Pokud jsou v polední nabídce bufetu jablka, pak musí být hotel dobrý.

5. Pokud při čtení recenze vidíte, že hotel má špatné služby nebo píše o krádežích, pak si místa nerezervujte. Znamená to, že zde šetří na platech obsluhujícího personálu a dočkáte se spousty negativ počínaje přístupem k hostům a konče plněním přímých povinností.

6. O následujícím znaku spolehlivosti hotelu se dočtete v jeho oficiálním popisu. „Wi-Fi funguje na celém území“ to svědčí o dobré kvalitě hotelu. Dobrou kvalitu byste neměli očekávat od hotelu, kde „internet funguje pouze v lobby“ znamená, že internet v hotelu prakticky není.

7. Při pohledu na fotografie hotelu v zimě (leden-únor) věnujte pozornost přítomnosti ochranného plotu na pláži. Silný vítr je v zimě v Egyptě běžným jevem. A bez ochranného plotu se na pláži nedá ani dýchat vzduch. Pokud v zimě na území hotelu není voda v bazénu vyhřívaná, pak se nevykoupete, pokud se samozřejmě nevěnujete „mrožímu koupání“. Bazény bez vyhřívané vody jsou pouze v hotelech ekonomické třídy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu